Menu

Cart

Magazine ΓΚΡΕΚΑ/GREKA

Interview for the magazine ΓΚΡΕΚΑ/GREKA Interview for the magazine ΓΚΡΕΚΑ/GREKA

Ο Μάνος Ανδρέου ασχολείται με τον σχεδιασμό ρούχων και αξεσουάρ εδώ και χρόνια. Δούλεψε στη LAK του Λάκη Γαβαλά, έχει ασχοληθεί με την κατασκευή φωτιστικών και πάντα του άρεσε το ποδήλατο.

«Έκανα πάντα ποδήλατο στη ζωή μου. Χρόνια BMXξάς, αλλά μπαινόβγαινα στα νοσοκομεία και το σταμάτησα. Τώρα έχω ένα κλασικό ποδήλατο πόλης και το απολαμβάνω πολύ», λέει.

Η αγάπη του για το ποδήλατο σε συνδυασμό με το πάθος του για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ρούχων και αξεσουάρ, τον οδήγησαν να φτιάξει τσάντες και διάφορα αξεσουάρ ποδηλάτου με το brand “Three Legs and a Model”.

Three Legs And A Model 17Three Legs And A Model 16Three Legs And A Model 15

«Ξεκίνησα πέρσι δειλά και έκανα την πρώτη παρουσίαση των προϊόντων στο Bike Festival στην Τεχνόπολη. Εκεί δέχτηκα πολύ καλές κριτικές και φέτος θα κυκλοφορήσω τη νέα μου συλλογή». Η συλλογή περιλαμβάνει τσάντες σε διάφορα μεγέθη οι οποίες είναι ειδικά κατασκευασμένες για να εφαρμόζουν στο ποδήλατο και πολύ άνετες για να τις φοράει ο ποδηλάτης. Όλες οι τσάντες έχουν θήκη με μαξιλαράκια για το lap top. Επίσης, φτιάχνει και διάφορα αξεσουάρ για να ομορφύνουν το ποδήλατο ή για να μεταφέρουν πράγματα, όπως καλύμματα ποδηλάτου, δερμάτινα χερούλια, δερμάτινους λασπωτήρες, θήκη για να μεταφέρεις κρασί. Στη φετινή συλλογή του, έχει προσθέσει τσάντες για heavy duty χρήση οι οποίες είναι φτιαγμένες για να αντέχουν σε δύσκολες συνθήκες και για πολύ χρόνο.

Τα προϊόντα Three Legs and a Model ξεχωρίζουν γιατί έχουν πολύ ιδιαίτερη αισθητική. «Θα έλεγα ότι είναι minimal retro. Μου αρέσουν πολύ οι δεκαετίες ’40 και ’50 και προσπαθώ με διακριτικές λεπτομέρειες να τις εντάξω σε αυτά που φτιάχνω. Οι τσάντες μου, θέλω να είναι αρκετά λιτές αλλά χωρίς να χάνουν την λειτουργικότητά τους. Έχουν όλες τις «γκατζετιές» μιας σύγχρονης τσάντας αλλά είναι κατασκευασμένες με τον κλασικό τρόπο, δεν είναι βιομηχανοποιημένες. Είναι τελείως διαφορετικές από τις νάιλον τσάντες. Το νάιλον σαν υλικό επεξεργάζεται τελείως διαφορετικά και εγώ δεν το θέλω αυτό. Γι’ αυτό δεν κάνω μεγάλη παραγωγή γιατί πάνω από όλα με ενδιαφέρει η ποιότητα».

Ο Μάνος κάνει πολύ ποδήλατο, είναι μέρος καθημερινότητάς του. Κυκλοφορεί στην πόλη με το ποδήλατό του και θεωρεί ότι παρά το γεγονός ότι οι ποδηλάτες έχουν αυξηθεί πολύ, η ποδηλατική κουλτούρα στην Ελλάδα είναι ακόμα χομπίστικη. «Το ποδήλατο στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη τρόπος ζωής. Οι άνθρωποι δεν πάνε στις δουλειές τους με το ποδήλατο, σε άλλες πόλεις στην Ευρώπη οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν καθημερινά και δεν φοράνε ειδικό κολάν, το θεωρούν καθημερινό τους όχημα. Στην Ελλάδα έχουμε και τον κατάλληλο καιρό για το ποδήλατο αλλά βέβαια λείπουν οι ποδηλατόδρομοι και το νομικό πλαίσιο. Τις προάλλες πήγε να με πατήσει τρόλεϊ, κάλεσα την αστυνομία και μου είπαν πολύ ευγενικά ότι δεν υπάρχει κάποιο νόμος που να με καλύπτει και να μπορώ να κάνω μήνυση. Ο μόνος νόμιμος τρόπος για να κυκλοφορεί ένας ποδηλάτης, είναι οι λεωφοριολωρίδες και αυτό έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά χωρίς να έχει γίνει νόμος».

 

Three Legs And A Model 23Three Legs And A Model 22Three Legs And A Model 21Three Legs And A Model 20

 

Εκτός από την Ελλάδα ο Μάνος έχει σαν στόχο να προωθήσει τη δουλειά του στο εξωτερικό και έχει ήδη δεχτεί κάποιες προτάσεις. Το φθινόπωρο θα παρουσιάσει τα προϊόντα του σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ποδηλάτου στη Δανία και στόχος του είναι να πωλούνται τα προϊόντα του σε πολύ επιλεγμένα και ιδιαίτερα καταστήματα ποδηλάτου στο εξωτερικό. Η ελληνική αγορά τον ενδιαφέρει πολύ και επειδή ξέρει ότι είναι πιεσμένα τα πράγματα με την κρίση προσπαθεί να κρατάει τις τιμές του όσο πιο χαμηλά μπορεί σε σχέση με το προϊόν που προσφέρει. Η πιο ακριβή τσάντα που είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος και είναι ειδικής κατασκευής για να αντέχει κοστίζει περίπου διακόσια ευρώ και οι πιο μικρές και απλές ξεκινάνε από τα εκατό.

Το ιδιαίτερο όνομα “Three Legs and a Μodel”, ο Μάνος το εμπνεύστηκε από τα δύο του σκυλιά. Ο ένας σκύλος έχει τρία πόδια και ο άλλος είναι καθαρόαιμος και όμορφος γι’ αυτό και model. Και τα δύο τα υπεραγαπάει και τα παίρνει παντού μαζί του.

 

Three Legs And A Model 25Three Legs And A Model 24Three Legs And A Model 19Three Legs And A Model 18Three Legs And A Model 14Three Legs And A Model 13Three Legs And A Model 12Three Legs And A Model 11Three Legs And A Model 10Three Legs And A Model 9Three Legs And A Model 8Three Legs And A Model 7Three Legs And A Model 6Three Legs And A Model 5Three Legs And A Model 4Three Legs And A Model 3Three Legs And A Model 2Three Legs And A Model 1

 

get in touch...

THREE LEGS AND A MODEL
39, Negri Fokionos str., 
11631 Athens, Greece
Tel.: +306944 780 424
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

newsletter...

get social...

Log In or Register